Nu de Japanse keuken wereldwijd aan populariteit wint, toont Japan zelf een rijke diversiteit aan eetculturen. De kern van dit culinaire mozaïek is Doguyasuji Lane in Osaka, ook wel bekend als 'de keuken van Japan'. De afgelopen eeuw floreerden we in deze levendige straat, ondersteund door vakmensen met meer dan 600 jaar expertise.
Japan has the more three Michellin star restaurants than any other countries. Not just our proud Japanese food but French, Chinese, Italian, Thai, and so on, which demonstrates our enthusiasm for gastronomy. As always, Japan takes international inspirations, brings news and traditional together, and innovate. Japan's gastronomy scene is becoming one of the hottest places on earth.
At the heart of this culinary mosaic is Doguyasuji Lane in Osaka, fondly known as 'the Kitchen of Japan.' For the past century, we've thrived in this vibrant street, supported by craftsmen with over 600 years of expertise.
Meer dan 70 jaar geleden richtte Hisaka Tanaka onze messenwinkel op in Osaka, geïnspireerd door de toewijding van de beroemde zwaardsmid Ichimonji Narimune. Wat begon als een klein merk met een passie voor het promoten van Sakai-messen, is uitgegroeid tot een beroemd instituut dat voldoet aan de behoeften van chef-koks in heel Japan en daarbuiten.
Het merk Sakai Ichimonji Mitsuhide, waar al generaties lang op wordt vertrouwd door culinaire topmeesters, blijft traditie combineren met innovatie. Onze toewijding om tegemoet te komen aan de behoeften van chef-koks en het onderhouden van relaties met vakmensen heeft ons tot de enige messenwinkel ter wereld gemaakt die meer dan 2.000 producten aanbiedt. Ichimonji-messen combineren uitzonderlijke scherpte en duurzaamheid en hebben bewondering gekregen van veeleisende chef-koks over de hele wereld en zijn essentiële hulpmiddelen geworden voor zowel traditionele Japanse keukenmeesters als toonaangevende culinaire professionals.
We nodigen u uit om onze historische winkel te bezoeken, waar de geest van echt culinair meesterschap gedijt, en onze premium messen te ontdekken die ontworpen zijn om een leven lang mee te gaan.
Net toen de oorlog voorbij was en de vrede was hersteld, sloeg het noodlot toe. Hisaka verloor zijn vader in 1945 en zijn moeder in 1948 aan ziekte. Hisaka was toen 18 jaar oud en hij wilde zijn jongere broer Umewaka (de huidige manager) naar de universiteit sturen. Door de introductie van een familielid werkte hij in de Kawanishi Kitchen Store in Doguya-suji. Toch had hij één gedachte in zijn hart. De foto is de Teikoku Sharyo Works, waar Hisaka Tanaka werkte. (1912, de tijd dat het bedrijf de naam Umebachi Ironworks droeg).
Hij ging naar Sakai om te leren messen te maken van een meestervakman.
Hij laat de hamer voor de vlam van 1.100 graden zakken om het geringste kleurverschil te onderscheiden en tempert de hamer om deze met veel aandacht voor detail te slijpen. Hisaka leerde messen maken met vakmanschap en ziel, en zijn verlangen om dit over de hele wereld te verspreiden wordt elke dag sterker.
Onze winkel is een van de weinige plekken waar chefs uit heel Japan naar aanleiding van verschillende verzoeken meer dan 2.000 verschillende soorten messen kunnen komen ophalen. Het vakmanschap en de passie van Hisaka Tanaka, onze oprichter, is nog steeds springlevend.
Sinds mijn grootvader, Hisaka Tanaka, bezig was met het maken van messen in Sakai en het bedrijf heeft opgericht om messen naar meer mensen te brengen, heb ik dezelfde wens.
Japanse keukenmessen zijn gereedschappen die je je hele leven of zelfs naar de volgende generatie kunnen begeleiden. Het is niet ongebruikelijk om een 40 jaar oud keukenmes te krijgen met een slijpserviceticket waarop staat: „Dit is het mes dat mijn grootvader gebruikte.”
We zijn er trots op dat we in de loop der jaren veel gebruikers hebben ondersteund en de Japanse eetcultuur hebben gecreëerd in Doguyasuji. Deze iconische winkelstraat is waar professionele koks hun restaurants komen opzetten. We vinden het geweldig dat je een van onze keukenmessen kunt kopen en een nieuwe bladzijde kunt tekenen in de culinaire cultuur in jouw land. President van Ryo Tanaka, Ichimonji Chuki Co., Ltd.
Welkom bij Tohg, uw premium one-stop-servicepunt voor keukenmessen in Europa. Wij zijn de vertrouwde officiële distributeur van het merk Ichimonji, gevestigd in Nederland. Of u nu op zoek bent naar hoogwaardige keukenmessen, deskundige slijpdiensten of slijpateliers, wij staan voor u klaar. We zijn er voor zowel professionals als kookliefhebbers om aan al uw messenbehoeften te voldoen. Neem vandaag nog contact met ons op!